Siejemy z Sie.jemy.
Zapraszamy serdecznie na pierwszą i mamy nadzieję nie ostatnią edycję warszatów z uprawy własnych siewek i zakładania przydomowego lub tarasowego ogródka. W ramach warsztatów poznacie kilka sekretów ogrodniczej magii. Pokażemy Wam nie tylko jak uprawiać własne siewki, ale też jak dobrać stanowisko, przygotować podłoże oraz pielęgnować swój przydomowy lub tarasowy ogródek.
9 czerwca
grupa I (rodzice z dziećmi) - 10:00 - 11:30
grupa II (dorośli) - 12:30 -14:00
- ponieważ ,,ogród to nie apteka" :) prosimy o strój, który można delikatnie zabrudzić
Koszt kursu to 50 zł (w cenę wliczone są materiały, które będzie można zabrać do domu tj. doniczki, ziemia, zestaw nasion wyselekcjonowany przez Sie.jemy - m.in. jarmuż, koper, kolendra (te będzie można wysadzić w ogrodzie), a do tego nasiona na siewki: rzodkiewka, groch, gorczyca +parę niespodzianek
Prowadzący postarają się także o sadzonki mięty, pomidorów i pozimek (ale to zależy od dostępności sadzonek na rynku).
Zgłoszenia prosimy przesyłać na adres mailowy e.koczar@mok.zory.pl lub telefonicznie 32 43 42 436 (Mail powinien zawierać: imię i nazwisko, numer grupy)
Gwarancją udziału w kursie jest wpłata na konto 29 1090 1665 0000 0001 1912 4034
do 01.06.2018. Obowiązuje kolejność zgłoszeń!!
Warsztaty poprowadzą niezwykle charyzmatyczni zapaleńcy:
Kuba - Absolwent Biotechnologii roślin na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Specjalista d.s. bezglebowych metod uprawy oraz rozmnażania roślin metodami in vitro. Pasjonat zdrowego stylu życia. W siejemy odpowiedzialny za produkcję, którą sam nazywa «ogródkiem idealnym». Marzy o adaptacji coraz to nowych gatunków roślin do formy mikro-liści - nieustraszony poszukiwacz smaku ukrytego w nasionach.
Michał - pasjonat smaku i gotowania. Zafascynowany kuchnią uliczną i technikami kulinarnymi z całego świata. Ostatnie lata spędził w Skandynawii. Zainspirowany restauracja Fäviken w Szwecji. W Sie.jemy odpowiedzialny za kontakt z klientem, eksperymenty z roślinami oraz wprowadzanie nowych smaków do oferty. Chce mocno zmienić postrzeganie polskiej kuchni na arenie międzynarodowej.